چگونگي پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني (ره)
براي بررسي چگونگي پيروزي انقلاب لازم است به عوامل و شرايط پيروزي انقلاب در دو بخش و در قالب چند عنوان بپردازيم:
الف) عوامل پيروزي انقلاب
1. گسترش فساد مالي و اقتصادي در شؤون مختلف جامعه:
قراردادهاي استعماري، تاراج ثروت هاي ملي و درآمدهاي عمومي کشور، رواج رشوه در ادارات کشور باعث به وجود آمدن شکاف عميق بين مردم و مسؤولين کشور شده بود که مسلماً اين وضعيت براي ملت رنجيده ايران غير قابل قبول بود.
2. ناهنجاري هاي فرهنگي، مفاسد اخلاقي و مبارزه با مظاهر اسلامي: رژيم پهلوي از همان آغاز با رويکرد مبارزه با فرهنگ اسلامي و ملي پا به ميدان سياست گذاشت و در اواخر عمر خود نيز سياست هاي فرهنگي خود را بر اساس اين ضديت با آموزه هاي سنتي و حمايت و تبليغ فرهنگ غربي گسترش داد. برنامه هاي مبتذل راديو و تلويزيون، مطبوعات تئاتر و سينما، ايجاد مراکز فساد براي جوانان و توسعه مواد مخدر (زير نظر خواهر و برادر شاه)، بر پايي جشن هاي 2500 ساله، جشن هنر شيراز و به طور خلاصه مفاسد فرهنگي رژيم به جايي رسيد که نه تنها مردم ايران تحمل خود را از دست داده بودند بلکه اين وضعيت، تعجب ناظران و مطلعين خارجي را نيز برانگيخته بود.
3. فساد اداري و بي کفايتي در مديريت جامعه:
ساواك چه زماني توسط چه كسي و با چه اهدافي تشكيل شد؟
شكلگيري:
ساواك نام سازمان امنيتي ايران در عصر پهلوي بوده كه برخلاف نام آن تداعي كننده شكنجه و جاسوسي و ناامني در اذهان جامعه و برگرفته از سازمانهاي سيا و موساد ميباشد كه همواره مردم از آن در رعب و وحشت بودهاند. وقتي در سال 1335ش. آمريكا به كمك شاه ايران آمد، دوستان آمريكايي او پيشنهاد تشكيل دو سازمان اطلاعات خارجي و امنيت داخلي را مانند، دو سازمان سيا و اف. بي. آي، آمريكا دادند؛ هسته اوليه اين سازمان در فرمانداري نظامي تهران شكل گرفت و روز 11 مهرماه 1335 خبر آن در مطبوعات به چاپ رسيد. چندي بعد لايحه تشكيل «سازمان اطلاعات و امنيت كشور» كه بعداً به اختصار ساواك نام گرفت، توسط دولت تهيه و به مجلس سنا فرستاده شد. در مجلس سنا عدهاي از سناتورها به شدت با لايحه مذكور مخالفت كردند، از جمله خواجه نوري اين قانون را ظالمانهترين قانون دولت خواند، وي با اشاره به ظلم و ستمهايي كه از سوي مأموران نظامي با استفاده از اين قانون ميتواند صورت گيرد، اين قانون را، موجب محروم شدن مردم از تمام حقوق دمكراتيك و آزاديشان دانست. گلشائيان وزير دادگستري و امير احمدي در رد خواجه نوري صحبت كردند و او در جواب آنها اين شعر را خواند:
دانلود مستند پیشرفت های هسته ای یران
دانلود مستند قدرت دفاعی ایران در 33 سال اخیر
ستيز بـا مذهب و جلوگيرى از اشاعه مذاهب آسمانى حكايتى ديرين دارد كه به روايت قرآن كريم و شهادت تاريخ , اين ستيز بى وقفه و بـى هيچ گذشت و تساهل استمرار داشته است بـا ظهور اسلام و بـعثت پيامبـر گرامى آن , حضرت محمدبـن عبـدالله صلى الله عليه و آله يهود و نصارى بـه سركردگى علماى دين مايه خود كه بـا تـحـريف و كتـمان حقايق اديان حضرات انبـيإ سلف ( ع ) همچون حضرت موسى و حضرت عيسى در پـى حـكومت دنيايى يا خدمت بـه حـاكمان دنيا مدار بودند تا توانستند بر عناد و دشمنى خويش بـا اسلام پاى فشردند و بـه فتنه انگيزى و فتنه گرى در جامعه اسلام و ايجاد تشتت در صفوف مسلمين اهتمام ورزيدند . اين تلاش ها كه بـه طور ويژه اى از حمايت كفار و بت پرستان جزيره العرب و سران اشراف آنان برخوردار بودند به اشكال مستقيم و غير مستقيم تجلى مى يافتند .
تجربه ايران در مورد قانون اساسى، قريب نود سال مىباشد. پيش از آن، در دورانى طولانى حكومت ايران در اختيار شاهان مستبد بود و اداره مملكتبا روش ديكتاتورى انجام مىگرفت. چون مذهب در ميان مردم ريشهاى عميق داشت، شاه براى تسلط بيشتر و موجه بودن در نزد مردم، به خود لقب ظلالله (سايه خدا) مىداد و همه چيز در اختيار او و ديگر شاهزادگان و اميران و سرداران ظالم و ستمكار بود و در واقع آنان مالك مملكت و مردم بودند. تا اينكه در زمان حكومت قاجاريه با مبارزات و روشنگرىهاى علما و تلاش مردم، اختيارات شاهان محدود شد و پيشنهاد برقرارى نظام و حكومت قانون مطرح گرديد. ابتدا كميسيونى از علما، اعيان، اشراف و تجار و وزرا معين شد تا نظامنامه انتخابات مجلس را بنويسند. اين مهم در 19 رجب 1324 قمرى انجام گرفت و به امضاى مظفرالدين شاه رسيد. پس از انتخابات نمايندگان تهران، طبق نظامنامه، در 18 شعبان همانسال مجلس شوراى ملى در عمارت گلستان افتتاح شد. سپس اين مجلس هياتى را مامور تدوين قانون اساسى نمود و براى اولين بار در ايران در سال 1285 شمسى (1324 ق.) يعنى شش ماه پس از شكست استبداد، قانون اساسى تدوين شد و به امضاى شاه رسيد، در اين قانون اساسى، سلطنتشاهان نفى نگرديد، بلكه تثبيتشد ولى مشروط به رعايت قانون گرديد.
یکى از خاطرات خیلى جالب من، آن شب اوّلى است که امام وارد تهران شدند؛ یعنى روز دوازدهم بهمن - شب سیزدهم - شاید اطّلاع داشته باشید و لابد شنیدهاید که امام، وقتى آمدند، به بهشت زهرا رفتند و سخنرانى کردند، بعد با هلىکوپتر بلند شدند و رفتند.
تا چند ساعت کسى خبر نداشت که امام کجا هستند! علّت هم این بود که هلىکوپتر، امام را در جایى که خلوت باشد برده بود؛ چون اگر مىخواسشت جایى بنشیند که جمعیت باشد، مردم مىریختند و اصلاً اجازه نمىدادند که امام، یک جا بروند و استراحت کنند. مىخواستند دور امام را بگیرند.
این قسمت از مستند شاخص به رابطه امام خمینی و انقلاب اسلامی می پردازد. دیدن آن را به همه ی شما دوستداران انقلاب توصیه می کنیم.
مستند صراط بخش ( راز و فرودهای سی و دو ساله قانون مداری)
مستند وابسته یکی از زیباترین مستندها در زمینه انقلاب اسلامی باشید. میتوانید قسمت آن را از وبلاگ nor35 مشاهده و دانلود نمایید.